Meedoen aan het onderzoek

Deelname aan dit onderzoek gaat via uw huisarts of door u direct aan te melden. U kunt uw huisarts vragen om een verwijzing te maken voor het onderzoek. Informatie hoe de huisarts dit doet staat op deze webstie hier.

Maar u kunt uzelf ook direct aanmelden. Ga hiervoor naar deze pagina en vul uw gegevens in. Binnen twee dagen zult u gecontacteerd worden door een van de onderzoekers om deelname te bespreken.

 

Tijdens het intakegesprek met de onderzoeker zal hij of zij u een aantal vragen stellen om te bepalen of u kunt meedoen (zie hieronder). Indien u voldoet aan de criteria en interesse heeft om mee te doen, zult u meer informatie over het onderzoek ontvangen. De onderzoeker zal u na 2 dagen terugbellen om te vragen of u wilt meedoen aan het onderzoek. Als u wilt deelnemen, wordt u uitgenodigd voor een afspraak in het ziekenhuis.

Wij werken samen met de huisartsen die verbonden zijn aan het Spaarne Gasthuis. Als u wilt meedoen zult u een afspraak krijgen in het Spaarne Gasthuis in Haarlem of Hoofddorp. Indien u de behandeling met de injectie loot, zult u ook hiervoor een afspraak krijgen in het Spaarne Gasthuis.

Niet iedereen kan meedoen aan het onderzoek. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen:

  • U heeft uitstralende pijn in het been en bent hiervoor naar de huisarts geweest

  • U heeft tussen de 3 en 8 weken klachten

  • U bent 18-55 jaar oud

  • De pijn is hevig van aard

  • U heeft een verklaring van deelname ('informed consent') getekend (te ontvangen in het ziekenhuis bij de eerste afspraak)

Indien u voldoet aan deze criteria en u besluit om mee te doen na ontvangst van de informatiebrief zult u worden uitgenodigd voor een intakegesprek in het ziekenhuis met een van de onderzoekers. Hij zal nog enkele extra vragen met u doornemen en u zult gezien worden door een neurochirurg.