Informatie behandelingen

Behandelingen

Bij patiënten met kort bestaande klachten (acute fase van LRS) en hevige beenpijn is de pijn vaak moeilijk te controleren. Omdat natuurlijk herstel nog kan optreden wordt er niet zomaar geopereerd. Maar ondertussen lopen deze patiënten met veel klachten rond. Daarom onderzoeken we de effectiviteit van Transforaminale Epidurale Injectie en standaard pijnmedicatie en vergelijken we deze behandelingen met elkaar. Door ze met elkaar te vergelijken kunnen we bepalen of TEI beter, even goed of minder goed werkt dan de standaard behandeling.

Transforaminale Epidurale Injectie (TEI)

De Transforaminale Epidurale Injectie is een wereldwijd bekende behandeling voor patiënten met een lage-rug hernia. Op dit moment wordt de behandeling vaak pas gegeven als de patiënt al langer klachten heeft. Wij willen juist onderzoeken of de injectie bij patiënten met kort bestaande klachten verlichting van de symptomen kan geven. De behandeling vindt plaats bij de anesthesioloog in het ziekenhuis.

U ligt op uw buik op een tafel. Een gedeelte van uw rug zal gedesinfecteerd worden. Lokaal wordt de huid verdoofd. Met een naald zal de anesthesioloog naar de geïrriteerde zenuw gaan. De anesthesioloog controleert met een beetje vloeistof of hij op de goede plek zit. Wanneer de naald in de buurt zit van de juiste zenuw wordt er een kleine hoeveelheid pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie toegediend. Hierna zult u naar een uitrustkamer gaan voor 30 minuten. Hier kunt u bijkomen en een kopje koffie drinken.

 

 

 

 

 

 

 

TEI.jpg

Röntgenbeelden van de plaatsing van de naald

tei procedure.jpg

Anesthesioloog plaatst de naald adhv beeldvorming

Standaard pijnmedicatie

De standaard behandeling op dit moment bij kort bestaande klachten bestaat uit pijnmedicatie. Meestal schrijft de huisarts u bepaalde medicatie voor. We onderzoeken hoe effectief deze pijnmedicatie werkt om goed te kunnen vergelijken of de injectie beter, even goed of minder goed werkt. Daarnaast kijken we naar de kosteneffectiviteit van de injectie in vergelijking met de standaard pijnmedicatie.